Annorlunda ridpass

2014-01-27 @ 21:46:00
Igår red jag för första gången på uteridplanen vid stallet sedan snön kom, tänka sig?! Och om vi kortfattat summerar ridpasset så gick det inte alls bra. Matti spände sig och ville inte alls röra sig lika mjukt som han gjort nu tidigare och jag hann många gånger tänka "jaha, så är vi tillbaka till där vi var på våren förra året..", men som tur visade sig allt grunda sig på att Matti är så känslig för underlaget, för idag när vi red i manegen var han precis lika mjuk och fin att rida igen! Kanske till och med bäst på länge? Så igår när känslan var helt kass red jag mest igenom gångarterna och försökte hitta något sådär mjukt stöd mellan mig och Matti, men det kändes inte alls mysigt! att rida igår så slutade efter 30 min..
 
Idag där emot gick det toppen. Jag är så nöjd med Matti!! Jag tillämpade "ge tygel och ta skritt när du kommit över bekvämlighetsgränsen" med Matti (den typen av belöning har vi kört ganska mycket på Nans träningar), och när jag använde den metoden snappade Matti upp fint vad han skulle göra och slutade till sist skutta trots att det blev tungt för honom. Antagligen märkte han att det lönade sig med att ta det där extra steget som var tungt för honom eftersom det kommer belöning sen efter.
 
Jag tränade alltså ganska mycket på det som vi gjorde på Nans lektion senast och Matti blev så fin till sist. I galoppen kom det såklart några skutt i början när jag försökte få baken ordentligt under genom att galoppera i en förvänd sluta på volten och fokusera på samling, men genast han tagit 1-3 steg så fick han lång tygel och vi tog ner till skritt så då slutade han som sagt skutta och i sista galoppvolten kom det hela 5 riktigt fina steg, så då slutade vi helt och hållet.
 
Riktigt i slutet av ridpasset så tog vi dessutom lite små skutt över ett "specialhinder". Det var faktiskt roligt att skutta lite fast jag är lite rädd, och Matti verkade njuta även han trots att han var lite trött och tekniken för hoppning sitter varken för mig eller Mattis del när det kommer till hoppning. Men nöjda och glada åkte vi hem i alla fall, precis så som det skall vara också! :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo