Still alive

2014-01-01 @ 15:36:00
Sorry för tystnaden, men min syster är hemma från sverige och jag har inte hunnit sitta på datorn före nu sedan jag bloggade senast.
 
Matti blev masserad igår och det upptäcktes en liten värmepunkt på ryggen och så var han stel/styv vid halsen och höger bakben men som tur snabbt mjuknade upp. Men den lilla värmen på en punkt vid ryggen ska jag kika på idag om den ännu är där. Som tur ömmade han inget trots att det togs i under massage, nej Matti tyckte bara det var skönt och tryckte lite mot massören han med så det skulle tas i hårdare, haha, så stod han nästan hela tiden och gäspade så det var ju ett gott tecken!! Matti hade också så där passligt tappat en sko igår, så nu blir det att försöka få tag i hovslagaren att få den påslagen innan vi kan rida! :)
 
Jag ska stretcha Mattis bakben nu varje dag eftersom de musklerna där var lite stelare och så ska han masseras igen. Om han då ännu visar samma "problem" med höger bakben och den lille värmepunkten på ryggen så blir det högst antagligen att åka och visa upp honom för att säkerställa att det inte är något farligt. Jag har nämligen kännt han inte varit riktigt 100% som jag skrivit här på bloggen då det inte gått bra, för Matti bockar inte normalt, så att han lite lyfter på ena bakbenet i vänstergalopp har hållit mig fundersam länge, så när han var klart stelare i bakmusklerna och massören menade också jag skulle kunna fara och visa upp honom om detta inte försvinner för att vara på den säkra sidan och IFALL det skulle vara något att man kan behandla i tid eftersom jag vill ha en hållbar frisk häst!
 
Hoppas stretchningen jag kommer göra ger resultat och han bara varit trött och lite mera tränad tyngre nu på sistone så han är lite trött i musklerna, man vet ju själv hur det kan vara då man tränat ordentligt.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Hoppas du får Matti iskick, fick du tips om hur du själv kan stretcha och massera honom? Fick massor med tips om hundarnas massage då jag sist var med dem till massör, som till på köpet från början är utbildad hästmassör, så om du vill ha fler att titta på Matti så ring till Skogsbackens Hundcenter och fråga om Johanna vill komma och titta...hon vidare utbildade och specialiserade sej på hundar i ett senare skede och startade fysio för hundar, finns bredvid Expert i Stenhaga, där går jag med hundarna och simtränar dem för att hålla musklerna iskick på ett bra sätt, stretchar och masserar dem själv efter hennes tips (gick även en kort massage kurs där, det var dock hundmassage). Det är bra att kunna massor så sparar man in lite på pengarna, ska nog med dem igen i vår dit på massage så att hon får känna om det blivit bättre.

2014-01-01 @ 17:37:02 / URL: http://linzun.blogspot.fi/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo