Grande finale av fre 13.6

2014-06-14 @ 10:03:00
Fredagen den trettonde var verkligen ingen otrusdag för min del. Efter en givande träning för Soffi fick jag sedan hoppa upp på super Z, även kallad Zebbe som är Soffis tävlingshäst och jag var så nervös att göra bort mig, haha!!
 
Till först var allt skrattretande, eftersom jag var så nervös och rädd att göra något där uppe på ryggen eftersom jag vet hur känslig häst det där är. Jag menar, jag har lång väg kvar inom min ridning för att helst närma mig Soffis kunskap och ridkänsla, så jag var inte direkt fyllt med självförtroende när jag skulle hoppa upp på min favorit av hennes två tävlingshästar.
 
Till först var allt som sagt skrattretande och bara att ta en mjuk fin halt kändes omöjligt då jag spänd som en fiolsträng satt där uppe och tänkte jag kommer förstöra den här hästen, men efter att jag vågade börja göra något där uppe, slappna av och faktiskt börja rida förändrades såklart Zebbe till en så sjukt rolig häst att rida, för han RÖRDE SIG FRAMÅT och var så mjuk, rund och mysig!! Vad kul att rida häst med motor, det har jag inte fått känna på tidigare!!
 
 
 

 
 
Soffi hjälpte till från marken och sade vad jag kunde tänka på när hon såg hur spänd jag var och Zebbe till följd av min spändhet. Men vart efter att jag märkte hur Zebbe reagerade på mig och slappnade av som följd vågade jag slappna av och faktsitk börja rida med benen nu som då trots hans framåtbjudning.
 
Det var så givande att få för första gången rida en så välskolad och känslig häst. Jag menar jag har egentligen aldrig fått möjligheten att rida någon häst som är längre skolad än vad Matti var när jag köpte honom, så det här var ju helt amazing!! När Soffi frågade om jag ville göra galoppombyten höll jag ju att skita ner mig. Hur skulle det gå till, inte har jag gjort korrekta på någon häst ännu eftersom ingen varit skolad till det. Men jag körde på och till sist så gjorde vi galoppombyten på diagonalen. Helt sjukt roligt och givande då Zebbe är så känslig så man får direkt respons när man gör rätt, och en mera ahaa-upplevelse med det här att sitta tillbaka med sitsen vad det faktiskt innebär och hur hästen ska reagera.. Mycket kvar att träna med Matti med andra ord!!
 
 
 
Jag kom på mig själv sitta där och le flera gånger för det kändes så overkligt att få sitta där på en så fin häst som Zebbe.. Till först såg han ut som en travhäst när jag satt där uppe, men sakta men säkert blev han till ridhäst när jag vågade börja göra något där uppe på hästryggen! Tack så super mycket goaste Soffi för den upplevelsen!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Super Z

Kommentarer
Postat av: Anonym

det ser ju riktigt bra ut!

2014-06-14 @ 22:26:35
Postat av: Anna

Ni ser så proffsiga ut :)

2014-06-14 @ 23:12:19 / URL: http://hastanna.blogspot.fi/
Postat av: Anonym

Det ser så bra ut! :)

2014-06-15 @ 15:46:24
Postat av: Daniela

Wow, hans galopp ser så kraftfull ut *-*

2014-06-18 @ 00:42:24 / URL: http://danielabackstrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo