Bygga eget stall

2014-03-04 @ 08:32:41
Shit, om 7,5 månad är jag färdig med skolan om allt går enlgt planerna. Det betyder att jag om 8 månader har jag hoppeligen börjat mitt första riktigt jobb som sjukskötare och vi kan med pojkvännen på allvar äntligen börja planera och fundera om att bygga vårt framtida hus, för tomt, det har vi redan, men där har det lämnat nu också då jag studerar..
 
Men med en dålig sjukskötarlön och ett huslån som man betalar av på per månad +  stallhyra + försäkringar, räkningar och allt annat som kommer till lämnar jag inte med många hundralappar i handen efter allt det där.. Det skrämmer mig lite.. Därför har jag börjat leka med tanken om att bygga ett eget stall på gården så jag inte behöver betala så grymma summor på hyra efter att man betalat av på lånet..
 
Jag vet att det är mycket jobb med stall på gården, därför har jag tidigare också inte velat ha häst på gården förren jag nu börjat fundera över pengabiten. Jag har lekt med tanken om se så där 3-4 hästars stall som då ger alltså möjlighet till andra får hyra in sig, eller om man i framtiden skaffar någon till häst? Gällande fodringen så tror jag att jag skulle investera i utfodringsautomater så att ens skiftesarbetet inte skulle påverka hästarnas rutiner allt för mycket, eller så någon annan praktisk lösning. Stora hagar, rymliga boxar och en åt minstone 20*40 meters ridplan vill jag ha på gården om jag ska ha häst hemma.
 
 
Något sådant där skulle jag vilja mitt egna stall skulle se ut när man snabbt får skissa ihop något
 
 
Jag har ju inte kollat priser eller något om det faktiskt skulle bli billigare, men i långa loppet tror jag faktiskt det eftersom jag gör allt arbete själv och betalar då bara för ströet, höet, elen, vattnet osv.och inte för själva arbeskraften, och så har jag någon inhyrd då jag inte vill att Matti ska vara ensam i stallet. Jag skulle satsa på bra ridplan så man klarar sig långt enbart på den trots regn och rusk. Vår tomt är ganska stor så stallet ryms bra på vår tomt, och mark för hagar och ridplan skulle arrenderas av en släkting, efersom han äger skogen och åkern runt vår tomt. Så här i drömmarnas värld får man ju fantisera..
 
Någon mix av detta här under skulle jag vilja att eget stall skulle se ut. Litet, enkelt, öppet, praktiskt sall med ridplan i 20*40 mått, låter inte det ganska mysigt?
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Daniela

Låter så mysigt det där att ha häst hemma! Själv ska jag se till att ha häst hemma också, dock är jag inte säker på om jag vill ha inhyrda... dock bra vänner/släktingar kanske ;)

Svar: jonå jag skulle tror jag nog välja lite vem som får komma för att undvika tjaffs då det ändå är på egen gård :)
Annu Åkers

2014-03-04 @ 10:41:16 / URL: http://danielabackstrom.blogg.se
Postat av: Gabriella

Hittade nyss hit och vill först börja med att säga, Wow vilken snygg bild på framsidan! :)

Sen undrar jag hur mycket pengar/månad sätter du ut på din häst? (stallhyra, foder, hovslagare, träningar, försäkringar,utrustning osv).
Och hur klarar du av att betala allt, jobbar du på sidan av eller får du hjälp av tex familjen?
Som studerande själv och som bor på hyra hade jag inte klarat av att ha egen häst utan hjälp av mina föräldrar eller ha ett mkt välbetalt jobb på sidan.
Än så länge får jag nog bara nöja mig med att ta ridlektioner :)

Svar: tack ska du ha!! )
Annu Åkers

2014-03-04 @ 12:38:21
Postat av: Susanna

Det ser toppen ut tycker jag! Jag skulle dock satsa på 20x60 med en gång, så man har lite mer utrymme om man vill hoppa eller när man kommer upp i klasserna i dressyren. Så man slipper åka iväg för att öva på programmen på långbana.
Hoppas din dröm blir verklighet!

Svar: det är sant!! men det är fortfarande bara en dröm. Men kanske den blir verkligehet en vacker dag,vem vet? :)
Annu Åkers

2014-03-05 @ 09:57:16 / URL: http://susannalundgren.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo