Enligt önskemål - Intervjun

2014-05-17 @ 11:39:00
Det var två läsare som önskade om jag kunde dela med mig av intervjun som gjordes gällande mobbning. Visst kan jag det, jag har ändå skrivt om det här på bloggen tidigare.
 
För de som missat vad det här är, så är det en granskning gjord av Svenska YLE, var de granskar hur mobbning tar sig uttryck och bett allmänheten skicka in sina berättelser om vad de gått igenom, både om de mobbat och mobbats. Därför valde jag att skriva min berättelse efter att sett att över 50 st andra offer och mobbare skrivit sina. Det jag inte hade trott var att jag dagen där på skulle bli kontaktad av YLE och frågad om jag var villig att ställa upp på en intervju. Frågan gjorde mig först obekväm eftersom det är ett så känsligt ämne att prata om, men efter att ha bollat med min pojkvän beslöt jag mig för att ställa upp när vi konstaterat att jag inte har något att dölja, inget att skämmas över, och om jag väljer att inte ställa upp för jag är rädd vad andra ska tänka går jag med i charaden att mobbning ska de mobbade skämmas över och hålla för sig själv. NEJ, jag avskyr mobbning och vill av hela mitt hjärta det ska utrotas.. Så jag är grymt stolt att jag vågade berätta min story, för det är så mycket enklare att berätta i text.
 
Såklart är det svårt för intervjuaren att klippa ner en 20 min intervju till ynka 6 min, när det var så många olika faktorer som var inblandade i det jag utsattes för och fick uppleva. Så detta ni hör är bara ett skrap på ytan av vad som verkligen föresgick, men som intervjuaren sade till mig efter intervjun "det blir svårt att ta bort något av det här då det är så gripande. Men som de säger på journalistspårk - killing your babies, gäller här då det ska klippas ner till 6 min".. Så klart det är svårt, men man greppar inte situationen kanske helt rätt utgående från denna intervju, för mobbningen var mera omfattande och i olika etapper.
 
 
Här kan ni också läsa berättelsen om ni vill veta hela händelseförloppet
 
Här nedan hittar ni intervjun
 
 
 
 
 Lilla osäkra Annu 12 år med hästen Santtu


Kommentarer
Postat av: Linda (Tipsy, Jadi & Luna)

Det var en söt "pojkvän" du hade ;)

Hemska de här mobbarna, kan inte fatta varför vissa ska vara sä j*vliga mot, och jag fattar ännu inte varför skolan inte gjorde något åt saken :( och hoppas verkligen att de där mobbarna är avundsjuka på dej nu.

Bra självförtroende har du nog fått om du vågar prata om mobbningen i radio (hoppas mobbarna lyssnade) ;)

Annars, din lilla häst (Matti) såg så himla ledsen ut idag på morgonen då han var ensam i hagen...var så nära att jag skulle gått och pratat lite med honom där han stod :(

Svar: Nåmen! Calle blev motionerad av sin ägare säker just då, för då jag kom till stallet stod de nog tillsammans. Men det är nog bara att gå fram och gosa, Matti älskar uppmärksamhet!! :)
Annu Åkers

2014-05-17 @ 17:51:54 / URL: http://linzun.blogspot.fi/
Postat av: Becka

Ja tycker du e otrolit stark som delar me dig! Ja minns dig så bra från ridskolan (nu minns ja ju int i vilket skede du sluta där, men ja antar att de va nångång i samband me dethär).. men ja kommer int ihåg att du nånsin sku ha sitt ut å må dålit, men som du skriver, hästarna å stalle ha allti vari din fristad.. ja minns dig bara som glad å jättesnäll, å int kan du ju ha vari annat då så jätte jätte gärna ville ha dig me på ridläger ti Vörå, vet int om du ens kommer ihåg de?! :P vilket svammel dehär blev, men nåja, pointen va nog att probleme låg nog aldrig hos dig utan hos mobbarna, men det vet du nog själv också!

Svar: va du är snäll Becka! Dina snälla ord värmer så mycket!! Den värsta tiden var inte när jag var vid Jaanas stall utan något år senare, men så roligt att höra så här i efterhand, för inte var ju självförtroendet särskilt stort då heller! :) KRAM
Annu Åkers

2014-05-17 @ 21:29:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo