Upp och ner

2014-09-25 @ 21:28:55
Alltså nu är hösten verkligen här och jag känner mig verkligen upp och ner. Jag har aldrig tidigare märkt av att jag skulle bli påverkad, men vet inte om jag ahr någon höst depression på G, eller livskris, för idag har allt kännts bara skit.. Men som tur har jag en pojkvän som känner mig så bra så när jag var riktigt upp och ner kommenterade han "far till stallet så du blir på bättre humör".. Sagt och gjort!
 
Terräng stod på schemat i sällskap av goa vänner. Tydligen har hösten kommit i blodet på alla hästar eftersom man hör att var och varannan i stallet är lite busiga av sig just nu, och på terrängrundan jagade alla tre hästar upp varandra, så allt resulterade med rädda hästar och Matti kom in i tillståndet 0-100 och började studsa och resa sig. Så när jag gjorde halvhalter och försökte sakta in Matti börja han studsa och resa sig och hade huvudet i famnen, medan om jag lät tyglen hänga och bara styra och ibalnd inverka trippade han med huvudet i famnen och ryggen helt nere istället men med alla fötter på marken,  så till sist fick jag lov att hoppa av när jag kände hur låst han blivit i hjärnkontoret när de andra hästarna frustade och blåste upp sig. Det är konstigt då han inte litar på mig på samma sätt när jag är på ryggen än om jag är på marken.. Eller kanske det egentligen är andra vägen, jag litar på honom mera på marken än på ryggen??? Hur som helst tänkte jag att bara om inte jag får honom under kontroll kommer det sluta riktigt dålgit då alla hästar rusade, studsade och höll på och då jag vet att Matti ändå är den lugnaste i gänget och om bara han lugnar sig lugnar de andra sig också eftersom Matti varit ledarhästen/den modigare när vi ridit ut med bägge hästarna.
 
Så som tur lugnade Matti sig efter 1 minut eller 2 efter att jag hoppat ner eftersom han litar på mig mera på marken, och efter att ha skrittat och lugnat ner situationen hoppade jag upp igen och det gick precis lika bra som det brukar och vi kunde skritta på långa tygel. Men vad som orsakade rodeon har jag ingen aning om, men nu är det höst och jag måste vara beredd att jag inte kan hålla en ledig dag till Matti från stimulans, för nu kommer han vara pigg som en jag vet inte vad tills snön kommer. Så på hans lediga dagar blir det longering eller lek på ridplanen, för nu kommer kylan ge energi upp över öronen! ;)
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo