På bättringsvägen?

2012-12-17 @ 10:48:42
Igår kväll så fick jag en ordentlig var-böld bort från såret, så även om det varar såret ännu så tar jag det ändå som en bra grej, det betyder ju att skiten som var långt in i köttet är påväg bort, vilket är bra. Eftersom Matti har så mycke mediciner för att få bort att skräp inifrån benet så är jag inte så nervös längre trots att det kommer lite var ännu, för det varar inte varje dag lika mycket.
 
Jag fick trycka ordentligt på benet och såret idag och skölja det utan problem, så det underlättar ju vården betydligt! Sen så stack jag Matti med penicillin för sista gången igår också vilken kändes ännu skönare för min del, nu får han i fortsättningen det bara via maten. Smärtmedicinen med antiinflammatorisk verkan fick han också det sista av igår, och jag hade så roligt åt Matti för han gapade nästan med det samma då han såg mig komma med den sprutan, haha, den lilla filuren. <3
 
Jag tänkte longera honom ikväll eller i morgon för att se hur han stöder på benet och i morgon borde värkmedicinen vara ur kroppen så jag på riktigt får se hur ont han har.
 
Det mindre såret vid kronranden lade jag om en sista gång igår kväll för att vara på säkra sidan, eftersom det var lite varmare där än på resten av området. Så idag borde det vara bra. Bootsen hade Matti på igår och var ensam i hagen igen för att inte kunna klåpa sig ytterligare nu när han är på sjukledigt!
 
 
Så här såg såret ut innan jag gjort något åt det igår.
 
Denna var-böld fick jag ut ur såret.
 
Efter att jag gett sista penicillin dosen igår så såg Matti rätt så nöjd ut!
 
 Sköljde benet med rinnande vatten mot såret och fuktade bommul för att få bort var och smuts ur såret, och till sist lade jag Sorbact-kompress runt och lindade med Mollelast. Sibicort använde jag för att putsa lilla såret vid kronranden.
 
Snart är väl hela hästen inpaketerad?!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo