Prioriterar livet

2016-03-15 @ 20:34:26
Min fina prins idag i hagen, våren är här när hästarna går naku <3
 
 
Jag har blivit ursel på att uppdatera bloggen, men jag har medvetet valt att njuta av livet och stunden nu istället för att dokumentera livet och stunderna på bloggen som jag gjorde förr. Nu blir det när jag faktiskt HAR tid att sitta ner någon timme.
 
Nu är våren här och man vill bara njuta av vädret, hästen sin och livet! Man märker alla är på bättre humör när första värmen smyger sig på, tycker inte ni? Hästarna stod och sov i hagen då jag kom till stallet och jag gick in i hagne och tog bort täcket av Matti så han skulle få klia sig ordentligt då han löser så mycket hår. Genast gick han till sin bästis Rasse och började klia. De är bara för söta de här djuren då man ser de hittat en bästa kompis!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Matti och jag har det helt fantastiskt i nya stallet! Jag njuter för varje minut jag får spendera där och det är så härligt när det är på djurens villkor och ett fantastiskt gäng i stallet! Vår valp Nalah anpassar sig bra och har blivit mycket modigare i stallet. Den andra hundvalpen Una och Nalah kommer så bra överens nu, de busar omkring i halmen och har så roligt! Vi står bara och skrattar när man ser hur de busar! Jag är så positivt överraskad hur hundvänligt det är i stallet! Vi är väl ca. 4-5 st som har sina hundar med dagligen till stallet, och de busar och har så roligt tillsammans! Helt fantastiskt då Nalah får från valp bra erfarenheter av alla sorters hundar och stärker sitt självförtroende! Jag är så tacksam! Idag passade vi dessutom på att gå med min mamma och Nalahs mamma i skogen. Ljuvligt!
 
 
Nalah till höger, i mitten hennes mamma Dixie och till vänster "morbroden" Elvis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men tillbaka till Matti. Förra veckan blev Matti vaccinerad, så nu börjar vi väl ha all vila över för en lång tid över? Jag menar då vi just flyttat ville jag ge honom en chans att landa i lugn och ro då det belv helt andra rutiner och vardag för honom, så då tog vid det lite lugnare i en veckas tid. Sen när vi börjat på igen så fick han såret och tappade skor som satte honom i vila i nästan en vecka, och förra veckan blev han vaccinerad så det är först i förrgår han blev motionerad igen.. Så NU borde vi ha avklarat allt som ger ledigt och kan tuta och köra när vädret är så här härligt som det är!
 
Idag red vi på åkern full med snö, vilken känsla! Där dundrade vi fram i galopp och Matti blev riktigt trött i slutet. Matti var glad och lite styvare till en början men blev som mjuk modelera i slutet. Ni vet den där känslan då du känner "jag har världens bästa häst", då kan inget få en på dålgt humör! Skummade gjorde Matti ur munne så det också visar ju på att det var ett bra pass vi kört! Vi skrittade av i skogen och inne i boxen somnade Matti nästan stående! Min fina, snälla kloka vän!
 
 
 
 
 
 
Nalah och Mattis traditionella pussar när de ser varandra <3
Bus

Sakta men säkert!

2016-03-02 @ 15:01:51
 
 
Igår hade jag tänkte fortsätta öva samling på travbanan, men så kom Annika till stallet och skulle köra Ville, så jag kunde ju inte motstå att hänga med för att vänja Matti med kärror med mig på ryggen. Luvan satte jag på eftersom det blåste en del och de höll på vid fabriken bredvivd just vid stägslet att flytta rör, IFALL Matti skulle reagera så dämpar det ljudet. Men Matti duktig som han är reagerade inte värst mycket. 
 
Genast vi kom ut på gården gick vi och stå bredvid då Annika lade kärran på Ville, lite tittade Matti men reagerade itne på något annat sätt. Sedan red vi bakom dem i alla gångarter runt banan utan problem. Sista varvet (under avskrittningen) red vi emot dem och då ville Matti gärna stanna och se vad som kommer emot, men behöll sig helt lugn ändå. Min duktiga kloka häst!
 
På lördag ska vi träna igen, och då kommer jag också först rida bakom något varv och sedan emot. Så småning om kan vi rida på ridplanen utan att han måste stanna och titta så länge för att förstå vad som kommer emot oss. Men vi har inte bråttom, helre lugnt och säkert så inga problem uppstår än tvinga honom i situationer och hur han reagerar kan bli osäkert i framtiden.

Jag är lycklig, när min häst är lycklig!

2016-03-01 @ 08:38:53
Matti har jag alltid försökt hålla med någon kompis i hagen. Det var enbart några få veckor under den tid jag höll honom vid Hubertus som han gick ensam under de 3 år vi var där. I Helsingby var vi var innan det så var han i en flock med både gamla och unga hästra, ston och valacker.
 
Nu står han i en flock med fem andra valacker. Matti är bland de lägsta i rang och mår så fruktansvärt bra nu. Man ser det i hans ögon när man tar in honom från hagen, känslan då man rider och hela han är mjuk och samarbetsvillig fast han varit ledig p.g.a såret är bara för härligt!
 
När han fick sitt sår senast blev jag frågad av en hästkompis om jag tänker fortsätta ha Matti i hagen med de andra valackerna om han fått sådana där sår. Mitt svar är självklart. Visst om man tävlar mycket och är hårt satsande kan jag förstå att man kan tänka annorlunda. Men eftersom jag och Matti inte gör det. Vi gör det vi vill när andan faller på och tävlar ismå utrsträckningar, så självklart ska Matti få gå med andra hästar och röra på sig mycket om dagarna! DET HÄR är det jag saknat när jag varit vid Hubertus, och nu när jag är här saknar jag manegen. MEN det är få stall som erbjuder alla delar, så man måste bara prioritera och tänka vad som är bäst för sig själv och hästen!
 
Igår hade jag med kameran och knäppte några bilder på flocken! Undertiden jag var där i hagen drog Matti några spurten av glädje med kompisen Rasse som rä 2 år (svarta hästen på bilderna). Härligt att se hur de tar hand om varandra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Är inte detta ren hästlycka?!


RSS 2.0