Äntligen sommar!!

2012-07-01 @ 13:49:39
Det var så varmt o skönt idag. Steg upp lite extra tidigt idag så jag skulle hinna ut till Matti innan jobbet. Åsa råkade komma hem från arbetet samtidigt så vi red ut i terräng. Här ligt att rida nu igen, har ju inte kunnat det nu på nåfra dagar då Matti varit utan framsko, men som tur var hovslagaren ut igår o slog fast skon igen. Det var riktigt härligt väder, sällskap o häst. Blev lite bråttom till jobbet, då tiden går allt för fort i stallet. Matti njöt så av att få vara i terräng nu igen, öronen fram hela tiden o glad. Älskade korv <3
 
 


Eftersom Mattis hovkvalitet inte är något att hurra för smörjer jag nu under sommaren in hovarna med  matolja, förra året fungerade det bra. Men 11 juli ska vi till veterinären så vi får se då vad de säger där och föreslår jag ska börja göra med hovarna. :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Att helt plocka bort skorna och nogrannt se över fodret är enda sättet att ge hästen möjlighet till friska hovar. Hästar föds inte med järnskor fastspikade på hovarna och skulle de behöva det senare i livet hade naturen gett dem det från början.
Kika in här och bli inspirerad!
http://barfotahovar.se

Svar: att ta bort skorna är inget alternativ, det är endast somrarna som hovarna torkar o blir sämre, och är bara vänster framhov, de andra så smrjer jag och har mig bara för säkerhetsskull. :)
Men fodret ska jag tillsammans med veterinär 11 juli gå genom och kika på om jag kan ändra något, mn han får tillskott och sådant så han har bara sämre hovkvalitet och så, tidigare ägare hade en bra hovolja hon smorde med på sommaren och det gjorde susens så ska försöka med den också. :)
Annu Åkers

2012-07-02 @ 07:41:14
Postat av: Anonym

Vi blev tvungna att ta bort skorna. Hon ömmade och haltade ett bra tag så hon fick stå länge men efteråt blev det nog mycket bättre.

Svar: att ta bort skorna är inget alternativ, det är endast somrarna som hovarna torkar o blir sämre, och är bara vänster framhov, de andra så smörjer jag och har mig bara för säkerhetsskull. :)
Annu Åkers

2012-07-02 @ 15:02:48
Postat av: Sara

Visst brukar du rida för Jaana Snickars? Undrar om hon pratar svenska oxå? :)

Svar: för många år sdan red jag för jaana. Hon talar nog svenska :)
Annu Åkers

2012-07-03 @ 07:51:59 / URL: http://kalderbaata.blogg.se
Postat av: Becka

lär int fiskleverolja va bra å pensla på hovarna? fast ja kan tänk mej att vanli matolja funkar på sama sätt, men att fiskleveroljan e 'fetare'? :)

2012-07-03 @ 18:50:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo