missförstånd

2012-11-01 @ 14:21:00
Anna skriver:
Har Matti varit riktigt omöjlig någon gång? Tänkte då du skrev han vet när han får busa och int.
 
 
Han har aldrig varit farlig att rida och på det sättet omöjlig, men när jag försökte riktigt ordentligt under ett pass att få honom att sätta vikten på bakbenen och dem under sig + att få mera energi i trampen så fick vi lite kommunikationsproblem och Matti sade ifrån. Så detta är INTE för att han vill vara elak utan han fattade helt enkelt inte vad jag ville han skulle göra, det var helt mitt fel. Vad jag lärde mig av detta var att jag höll tillbaka för mycket och manade på skänkeln för mycket på samma gång. Men då igen fick jag ju bakbenen hans ordentligt under honom, höhö. *bad joke*
 
Och nej, jag tycker inte det är fel att erkänna om man ridit åt skogen, för vi lär oss hela tiden av våra misstag, det är bara så synd om hästen som måste vara våran provkanin. Men ibland fungerar bara inte kommunikationen och vi måste se oss själva i spegeln och fundera vad vi gör för att orsaka det här problemet. Har hästen ont? Rider vi orättvist? Är vi otydliga? osv. I alla fall gällande stegrande och bockande så är det nu sällan en frisk häst gör detta, eller för att hästen tycker det är roligt att bocka och stegra under varje ridpass. Jag tycker det är allt för många ryttare som skyller på att hästen bara testar sin ryttare genom att bocka och stegra sig, men om hästen gör detta under majoriteten av alla ridpass skulle jag nog rekommendera ni först kolla upp att hästen är frisk i rygg osv. för ofta har hästen ont i ryggen (kolla hur sadeln ligger!!) eller så rider du kanske inte så rättvist och tydligt så att hästen förstår och vill samarbeta? Då blir det ju inte bättre om du blir förbannad på hästen, eller hur?!
 
 
 
Dessa är alla från en och samma långsida, och eftersom de kom 3 skutt efter varandra fick jag börja fundera hur jag faktiskt rider och ändrade strategi eftersom Matti protesterade så kraftigt. Ni fick ju se video från resterande ritt i våras om ni minns? Det gäller bara att hitta rätt sätt att kommunicera.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Så sant så. vi lär oss hela tiden då vi rider, ingen är fullärd.

2012-11-01 @ 15:28:21
Postat av: Anonym

Visst ser det inte trevligt ut på bilderna, men alla möter vi motgångar och får kommunikationsproblem emd hästen som du kallar det. Som anonym här ovan skrev, ingen är fullärd!

Tycker också allt för många skyller på att hästen jävlas istället för att tänka på hur man själv rider! Respekten måste vara ömsesidig!

Svar: så sant! Jo, men det vet jag ju att det inte ser alls kiva ut på bilderna, men jag menar bara att nog får jag också helt hjänsläpp och stora kommunikationsproblem med Matti!! Inte så mycket nu längre, men i början hade vi våra funderingar ibland. :)
Annu Åkers

2012-11-01 @ 22:09:58
Postat av: Liina

jag som kommenterade härovanför! ;)

2012-11-01 @ 22:10:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo