Och så kom mörkret

2012-10-31 @ 19:07:44
Ikväll red vi första gången i ordentligt mörker, och vi hade lite otur med belysningen eftersom bara en lamppa fungerade, men det gick ändå helt ok. Matti kikade lite i hörnen dit belysningen inte nådde, men han vande sig rätt snabbt ändå med mörkret.
 
Jag trodde Matti skulle vara styv i sidorna eftersom jag inte ridit igenom honom på en vecka, jag har ju bara jobbat med honom från marken, men denna lilla ledighet han fått från mig uppe på ryggen har gjort susens! Matti var framåt och så mjuk och fin, jag behövde inte driva på honom över huvudtaget idag och han var lätt i handen. Det är mycket sällan jag får båda sakerna i ett ridpass. Han bar sig mycket bättre än han brukar, och det var lättare att korta upp honom, så jag kunde behålla honom rund och fin både när jag kortade upp honom för att sedan manade på honom i ordentlig skritt. Så jag är super nöjd med Matti ikväll!
 
Jag gjorde lite öppnor, slutor och skänkelvikningar för att mjuka upp honom i sidorna, och nu i skrivande stund blir jag glad när jag tänker på hur mycket bättre han blivit på sidvärtes rörelser!! För ett år sedan behövde vi en hel långsida för att göra en skänkelvikning, och nu kan han fast gå helt till sidan utan att gå framåt (inte för vi gjort det men är säker på att han skulle kunna det). Framsteg är alltid roligt att se!
 
 
Hoppas på att få sällskap i terrängen i helgen, vill sträcka ut i galopp igen, var så roligt senast!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo