Jaa-a det kan ju bara bli bättre!

2013-12-29 @ 22:13:00
Idag hade jag ridlektion för Lena Lahti i Solf manegen. Jestas vad denna privalektion var välbehövd!! Jag har blivit så osäker på om jag är på rätt spår med Matti nu när det är första gången jag ska utbilda en häst vidare, eftersom både jag och Matti är på samma nivå kunskapsmässigt inom ridningen och allt vi lär oss nu  lär vi oss tillsammans och vi kommer göra både tabbar och framsteg tillsammans på vägen!
 
Idag gick det dessvärre inte alls så strålande. Det positiva var att Matti gick in i tranpsorten genast på både ditvägen och hemvägen, men själva ridpasset gick mindre bra. Eller på det sättet gick det bra eftersom det blev en skillnad från början till slut, men det kändes som vi tagit ett steg tillbaka nu igen. 
 
Jag har fokuserat allt för mycket på att samla Matti nu på sistone då jag velat så mycket få den där kraften i hans galopplyft att jag glömt rida framåt, så idag blev det mycke gymnastik för bakbenen och att få Matti att reagera bättre framåt! Men Efter ca 20 min av ridpasset kände jag mig så uppgiven då ingenting gick vad jag försökte, så bad Lena att hon skulle sitta upp på Matti och känna på honom vilket hon gjorde, och red ca 15 min. Hon konstaterade det jag skrev tidigare, att han säkert låst sig vid att samla sig då jag gjort det så mycket så att den här biten med framridning lite fallit i glömska.
 
Men i slutet fick jag färre missförstånd med Matti vart eftersom, och efter att Lena suttit upp på ryggen och kännt på honom så gick allt bättre efter att hon ridit de där 15 min. Så i slutet kände jag mig inte lika gråtfärdig mera. Hon är nog så härlig den där Lena.
 
Pappa var den fantastiska och filmade delar av lektionen vilket var så bra eftersom jag nu fått inspektera skillnaden från början av lektionen till slutet. Jag klippte också ihop en 3 min video av de 20 min han hade filmat så ni får se lite snuttar från vad som gick bra och dåligt och hur vi tränade idag. Lenas alla kommentarer hörs eftersom jag förstått ni gillar det bäst så?  Videon kommer upp i morgon på morgonen då den laddat klart, så kika in då igen om ni vill se videon. :)
 
 
Det blev inte många bilder tagna men ni får se videon istället eftersom den säger lite mera än en bild. :)

Kommentarer
Postat av: Petra

Muista, että kehitys tapahtuu aalloittain! ;) Välillä tuntuu ettei osaa enää mitään eikä mikään onnistu, mutta sitten sujuu taas. Varmasti kun taas ratsastat Mattia vähän enemmän eteen, huomaat että se on vahvistunut takaa ja kulkee entistä paremmin. :)

Svar: jo minä tiedän, mutta ärsyttää kun meni niin hyvin syksyllä, olis kiva jos se olis jatkanut samalla tyylillä ;) Mutta nyt minun pitäis vain jumpata Matin takaosa ja ratsasta paljon eteen. En tienyt että Matti oli näin herkkä että pari kertaa riitti ja se meni lukkoon ja unohti mitä eteen tarkoittaa ;)
Annu Åkers

2013-12-29 @ 22:56:54 / URL: http://petrakalamo.blogspot.fi
Postat av: L a m i a s . s e

Åhh Solf, där är jag född.. minns då jag gick i skola där och blev jätteavundsjuk då jag såg en häst gå in i manegen. Jag ville också! haha.

Svar: jaa just det ja du e ju från korsholm! :) Men tänk nu for andra vara avundsjuka på dig då det gått så bra för dig!! :)
Annu Åkers

2013-12-29 @ 23:11:48 / URL: http://lamias.se
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Ja det är bättre med IRL-ljud än musik ^^

2013-12-29 @ 23:29:49 / URL: http://neapocalypse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo