Terapi

2013-12-05 @ 11:14:00
Tänk vilken fantastisk terapi det är att få ta hand om och pyssla om sitt älskade djur! Jag tycker så om mina djur, Matti och mina yvå katter Leo och Ludde!
 
Jag har sååå bra feelis ännu idag efter gårdagens huippu (för er svenska läsare, huippu = super på finska) resa till manegen då både lastningen och ridningen fungerade. Matti var så lugn och fin igår. Jag var ganska skeptisk igår med lastningen, tänkte månag gånger att vi får se hur det går när det var mörkt ute och Matti inte blivit ordentligt motionerad på länge. Men bra gick det och vi parkerade släpet nära en vägg för att få stöd av den så Matti inte kunde gå på sidan av transporten och han gick på tredje försöket så fint och lugnt in, så han fick massor av godis då han väl var inne i transporten. På hemvägen gick han in på andra försöket så snällt. Matti är så svår att förstå sig på när han bestämmer sig för något att han inte vill, för han är så känslig så man måste vara så besyämd på ett visst sätt. Härjar man och blir för "stor"/"aggressiv" blir det garanterat motsatteffekt, och är man för mesig utnyttjar han situationen och går vart han vill och gör som han vill. Men det är just därför jag tycker så om Matti han lär mig så otroligt mycket!!
 
Ridningen gick över förväntan!! Jag trodde han skulle vara styv och tung framtill, men efter att ha skrittat fram med filt på i 10 min och sedan börjat träna öppna o sluta på volt mjuknade han och jobbade stindvis super med bakbenen, på rakt spår fick jag tyvärr inte lika mycket med bakbenen. Luftiga lyft fick jag inte till höger, men istället fick jag flera bra tramp i själva galoppen, så jag ska till höger försöka stärka bakbenet genom samling i själva galoppen eftersom då jag samlar honom i skritt och ska få till ett luftigt lyft orkar han inte riktigt eller så missförstår han hjälperna, så jag funderar på att testa den vägen och stärka honom, för "vanliga" lyft kan han såklart och orkar, men när jag kräver ordentligt samling är han för svag ännu.
 
Som sällskap hade vi med oss Linn och Robin, och utan dem skulle jag inte sluppit iväg till manegen!
 
nu är bilderna gamla och från Nans senaste lektion, men det blev inga ridbilder igår :/ men nösta gång ska jag försöka om jag får med någon o fota!! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo