Dressyrlektion nu igen

2013-03-14 @ 12:55:00
Då hade jag klarat av Mattis träning för dagen. kl. 9 satt jag nämligen på hästyrggen idag och red dressyrlektion för Lena Lahti. Mycket givande ännu idag, som alla andra gånger.
 
Vi hade som prio 1 idag att få ordentlig aktivitet i bakbenen på Matti, men jag har svårt att få riktigt till det alla gånger. I höger varv till min stora förvåning gick det lättare idag, medan vänstervarvet kändes som en plåga. Matti bet ihop i vänster sida och ville inte alls bli lika lätt på hand eller mjuk i sidorna som han var i högervarvet. Efter några olika försök med övningar fick Lena hoppa upp för att känna på honom för att kunna vägleda mig på korrekt sätt. Såklart gick Matti så mycket bättre med Lena på ryggen, men hon fick i alla fall känna på honom och vi gjorde om planen för ridlektionen och allt gick mycket bättre när jag hoppade upp igen. Jag tycker det är så roligt att se Lena rida Matti då hon får honom att röra sig så snyggt!
 
Eftersom Lena red Matti för kanske 1 månad sedan sist en liten stund, så blev jag så glad när hon sade att det var som natt och dag från den gången till hur han var att rida idag och att jag gjort ett bra arbete. Att höra de orden av en ryttare man ser upp till är så otroligt hjärtevärmande när man verkligen gör sitt bästa. Visst känner jag själv att Matti blivit mycket lättare på hand och rör sig bättre, men man känner inte kanske så drastisk förändring då man rider sin häst varje dag.
 
Ikväll ska jag rida Tepa igen, tänkte jag tog en paus här emellan så jag verkligen orkar rida honom fullt ut ikväll också. Jag ska prova ett av mina bett till hoom och se om han är lugnare i munnen ifall han blir irriterad om bettet rör på sig för mycket (för han är verkligen super känslig med munnen på ett knepigt sätt). :) Fast jag är hur trött som helst så tycker jag det är så fantastiskt roligt att rida två hästar per dag, man lär sig så mycket!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo