Aldrig gått så bra!

2013-05-13 @ 20:49:52
Ikväll hoppade Juulia lektion för Helena igen efter flera veckors uppbehåll. Det gick bäst vad det gått hittills! EN rivning fick de på en 90 cm oxer, men annars gick det hur fint som helst!
 
Även om det var Juulia som red Matti, så tar jag faktiskt åt mig lite av allt beröm som Matt fick om hur hans galopp förbättras och blivit starkare, och positiva kommentarer att han blivit mer framåt, för det är ju just DET vi jobbat på de senaste veckorna som ni också fått läsa om här på bloggen!
 
I sluttraven fick Juulia Matti dessutom riktigt mjuk och fin, och åter en gång är jag så stolt över min gråa springare, och såklart över Juulia som också utvecklas massor under dessa hopplektioner!! De hoppade en bana i slutet av lektionen och det gick kalas! Matti taggade faktiskt riktigt till i mitten av lektionen, så Juulia hade fullt upp att hålla in honom där ett tag, haha.
 
Detta är absolut inte samma Matti som för 1 år sedan, har har fått mer framåtbjudning (men är ändå inte helt framför skänkeln ännu), han har fått bort hömagen och fått mycket bättre kondition sedan januari. Jag är så glad! Kanske jag borde börja tro mera på mig själv att jag också kan utveckla en häst, sakta men säkert. :) Det har verkligen gett resultat av att få helt andra träningsmjligheter. Alla stall har sin charm och sina fördelar, vissa saker saknar jag med gamla stallet, men jag vet vi inte skulle ha utvecklats så snabbt och kommit tillbaka med träningen och utvecklingen efter hans skada om vi inte varit vid Hubbe.
 
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Kul att det gick så bra!

Svar: jo verkligen! :)
Annu Åkers

2013-05-14 @ 08:13:35 / URL: http://ohjuliet.blogg.se
Postat av: Tarja

Båda låter vara ganska nöjda... super fint hoppat! :)

Svar: Juulia har utvecklats massor! Så kul att se de hittar mera knappar hela tiden! :)
Annu Åkers

2013-05-14 @ 09:10:59
Postat av: Anna K

Kul att det går frammåt i hoppningen också!

Har ni analyserat hö på Hubbe nuförtiden? När jag bodde i Vasa för typ 10 år sedan tyckte jag att man såg otroligt många hömagiga hästar och det får dom ju främst av proteinbrist om de i övrigt ser välmående ut. Tänkte mest om "finstallen" börjat analysera höet så att man kan räkna ut en foderstat och att det kan vara en delorsak till att Matti blivit så mycket finare i kroppen?

Svar: Jo, fast jag kan ju inte ta åt mig helt av äran där då det främst är Juulia som hoppar lite högre med Matti! :)
jag skulle nog säga de analyserat höet, är int alls säker då jag alla gånger inte hänger med i de finska diskussionerna, men bra foder har det som vi får använda oss av! :)
Annu Åkers

2013-05-14 @ 15:18:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo