Erfarenheter utav hönät

2013-10-11 @ 09:29:00
Jag och Linn har funderat ett tag nu på att köpa hönät till våra hästar att ha i hagen. Orsaken till detta är att vi vill de ska få vara ute så länge som möjligt utan att bli hungriga, och med hönät äter inte vår klupska hästar upp allt hör så fort.
 
Men nu har vi inte särskilt mycket erfarenhet någon av oss av hönät, så jag vänder frågan till er. Om ni har hönät till era hästar i hagen, har ni den i en trälåda eller upphängt i något träd? Varifrån har ni köpt, är de utav bra kvalitet vid agrimarket eller löns det att köpa dyrare varianter?
 
Vi tänkte på att också köpa/fixa två trälådor vart vi i ena har ett hönät och i andra löst hö så inte så mycket hö går i hass och trampas ner i leran.. På gamla stallet hade de sista tiden jag och Matti var där hönät i hagen, och det var super fiffigt tycker jag, eftersom matstunderna blev då längre än endast några minuter.
 
 
 
Haha, tänk så mycket päls Matti har om man inte klipper honom, han klarar sig hur bra som helst utan täcke när han är oklippt ;)

Kommentarer
Postat av: Sia

Har småmaskiga hönät åt helu både i boxen och i hagen, i hagen har vi som på din bild de hängandes på Riaväggen. Tycker de funkar super, förlänger ättiden en hel del! :) Har köpt mina från agrimarket, och ena har nog redan börjat repa upp på ett ställe så säkert sku de löna sig å köpa dyrare nät av bättre kvalitet, men å andra sidan så e de ju int superdyrt att byta ut dem heller då de går sönder. :)

2013-10-11 @ 09:41:09
Postat av: AnnaK

Min åsikt är att ni tänker helt rätt som funderar på att ha det i låda. Hästar är gjorda för att äta gräs och deras tänder är formade i sån vinkel att de ska äta så lågt som möjligt, dessutom måste de länga sina ryggmuskler då, istället för att korta dem, vilket de gör om maten är i huvudhöjd. Det kan på sikt ge onödiga spänningar i ryggen och det vill man ju helst undvika. Att ha hönätet högre behöver ju givetvis inte innebära att man får ryggproblem som ett brev på posten, men iaf gör man ju sitt bästa för att undvika det.

2013-10-11 @ 11:02:27
Postat av: Anso

Jag e på jakt efter ett bra SlowFeedingnät o fundera o på dide på Agri, men ha insett att di int e så bra kvalité. Fråga Jenny varifrån hon had köpt sina ti D&F då di ha verka va väldit slitstarka o i bra material, Hon ha haft sina läng o di ha både vari i box o haga.
Caisasshop.se had hon köpt från o di had ganska stort sortiment me dide näten så ja kommer troligen att köp därifrån :)

Svar: jonå vi fundera just på om man skulle köpa från Falisas eftersom det är nära o man slipper frakt, ser priserna är ungefär samma :) Så har själv fått lite känslan av att agrimarkets är av sämre kvalitet. så helst köper man ju bara en gång! :)
Annu Åkers

2013-10-11 @ 13:06:08
Postat av: Anna&Duna

Vi har ett från Falisas o ett från Agrimarket å di verkar vara ganska så lika sådär vid första anblick... D från agrimarket köptes för typ 1 månad sen så helt är det ännu. Det andra har vi haft 3 månader å d e helt å bra än :)

Svar: Har. Funderat på att köpa från testas nät då vi har glupska hästar så funderar om agri håller åt Matti o Robin haha ;)
Annu Åkers

2013-10-12 @ 20:32:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo