Denna underliga rygg

2014-04-23 @ 16:01:42
Jag tror inte annat än de gånger Matti haft ont i ländryggen-korsryggen beror det på att han blivit kall. För han hade en period här nu då han inte ömmade alls i ryggen, och sedan för någon dag sedan ömmade han efter att ha varit utan sadel på ryggen i 2 dagar, och de dagar jag ridit med sadel har han inte på sistone reagerat, så jag har svårt att tro det är sadeln som är opassande när han kan börja ömma efter vilodag?
 
Men den dag han ömmade så hade det varit ganska rått ute, så kanske han spände sig och förs? Jag vet faktiskt inte.. Men om 1 vecka ska han kollas igenom ryggens muskulatur av en, och jag får hoppeligen reda på då om det är muskulaturen eller om det går djupare.
 
Matti har kännts lite ojämnare i ridningen, alltså i hur han vill röra sig från dag till dag, så om det är något med muskulaturen kan det ju bra hänga ihop med detta, man vet själv om någon muskelt är sjuk hur det påverkar ens rörelseförmåga.
 
Vi får bara vänta och se..
 
 

Kommentarer
Postat av: Jay snellman

Halloj tänkte bara skriva liten kommentar, Min häst Bosse hade lite ömt i ryggen en gång trodde de inte var så farligt, men dagen efter skulle jag tävla och jag tog ut hästen från hagen och han kunde inte gå alltså sköt rygg till och med, veterinären sa att det var en lite korsryggs förlamning , vatten och b vitamin sen minska maten (kraftfoder och till lägg)Så hur undviker man ?
om hästen är rakad täcka ordentligt de kalla dagarna även om solen lyser , efter att tvättat duschat av torka täcka, var inte rädd att täcka för mycket bättre för varmt en för kallt och det går längre än vad det gjorde för mig , tur att jag SKULLE tävla den morgonen så jag var i tid till stallet , vet tyvärr inte hur länge stakarn hade fått stå och spänna ryggen (detta hände sommar tid)
Hoppas det reder sig för er!

Svar: Jo de är just om det blivit lite kallt som jag tror han ömmat, men då han har så mycket päls har jag svårt att förstå han har kallt!! :/Men han ska ju bli uppkollad så vi får helt enkelt avvakta och se! :)
Annu Åkers

2014-04-23 @ 20:17:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo