Så mycket glädje!

2014-12-22 @ 21:59:24
Vilken fantastiskt mysig kväll vi fått ha! Ikväll var det Vasa Hubertus traditionella julandakt i stallet. Detta var första gången jag fick uppleva Vasa Hubertus julandakt och det var så mysigt! 
 
Innan julandakten så red jag först Matti ca 50 min i manegen och han var riktigt duktig! Matti skuttade till lite nu som då när han blev lite väl på tårna och "rädd" för något, men i det stora hela så var han fantastiskt mycke bättre än på länge. Han kändes mjuk framtill och lyssnade bättre på hjälperna, aningen styv i sidorna men det belv bättre mot slutet.
 
Efter ridningen och ompysslingen av Matti så ställde jag i ordning med mina goa stallvänner inför julandakten. Ute på gårdan brann det ljus i lyktor som gav en hög mysfaktor när man kom ut på gården. Inomhus lades glöggen på kokning, ett bord flyttades till stallgången som sedan dekorerades julfint med glitter och julblomma. Efter pyntandet av stallet fick alla som ville delta med häst i julandakten smycka upp sina hästar med glitter och Matti såg så otroligt julfin ut!! Matti var så fruktansvärt söt så jag nästan började fälla någon tår. Det är svårt att beskriva den kärlek man kan känna till ett djur om man aldrig fått känna så starka känslor till ett.
 
När alla hästar var klara promenerade vi ut till ridplanen var julandakten skulle äga rum. Vi som valt att delta med häst radade upp oss på mittlinjen och de utan häst stod på utsidan av staketet och lyssnade på när prästen höll en kort liten julandakt för oss. Det roligaste av allt var när prästen gick runt och välsignade alla hästar  och gjorde korstecknet! De flesta hästar höjde själv på huvudet och funderade vad tusan gubben i svart sysslade med, men moroten de fick snabbt efter korstecknet gjorde att de ändå tyckte det var ganska så okej alltihopa!
 
Det var så otroligt mysigt allting!! Även om jag inte är särskilt religös av mig så tycker jag ändå kyrkan och julandakt hör julen till enligt mig, så den här traditionen föll ju mig helt klart i smaken. Alla i stallet var på gott humör och stod samlade tillsammans för att pausa i julstressen och dricka lite glögg tillsammans i det utrymmen som får de flesta av oss att må som bäst, alltså stallet!
 
Så Tack Vasa Hubertus-gänget för att ni alltid får en på så bra humör! GOD JUL!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas alla andra njöt av stämningen lika mycket som mig! :)

Kommentarer
Postat av: Neapocalypse - klickerträning och unghäst ・゚♥ ✞

Åh så härligt!! Tycker det är supermysigt att vara i kyrkan, och att kombinera det med hästar kan ju inte gå fel :) <3

2014-12-22 @ 22:54:01 / URL: http://neapocalypse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo