I all demonstrationsanda..

2014-02-15 @ 11:09:00
I all demonstrationsanda har jag ju glömt att skriva om då jag var till manegen med Matti i torsdags och när en tjej var ut och kollade på Mattis bölder..
 
Men jag tar här om ridpasset. Mattis bölder får bli i ett annat inlägg! Jag red med hackamoret igen och Matti kändes riktigt bra i början redan av passet. Speglerna kunde man snabbt kolla att det inte blev för hårt tryck då jag har svårt att känna det ännu då det känns betydligt lättare i hand med ett hackamore än med ett vanligt tränsbett, så jag behöver ännu kika i spegeln så inte stången är allt för böjd bakåt och ger hårt tryck på nosryggen.
 
Vi gjorde en del skänkelvikningar och galopplyft och Matti reagerade och lyssnade super! Några dunderbra lyft belv det inte, men jag vågar inte rida fullt ut ännu då jag är så ovan med hackamoret. Men det BÄSTA med hela passet var när jag kunde galoppera en öppna på hela långsidan i bra takt, mjukhet och följsamhet med Matti, så det räckte med en öppna för den var så sjuttons mycket bättre än senast jag gjorde öppnor i galopp.
 
Men ni får helt enkelt se på videon vad vi sysslade med. Som sagt vågar jag inte rida fullt ut ännu med hackamoret så jag ser själv mycket jag borde ha korrigerat i filmen, men det är ju det som är så bra med filmer, då man lär sig och ser sina missar! :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Åh vilka fina skänkelvikningar! ♥__♥

2014-02-15 @ 12:38:01 / URL: http://neapocalypse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo