Loppu slut, stig upp och gå ut!

2014-06-04 @ 05:31:05
Igår sent på kvällen var det premiär för mig och Matti att delta på Nipsus träningar, men först blev det nästan att jag inte kunde delta. När jag hämtade in Matti från hagen och började i vanlig ordning inspektera honom från topp till tå in i boxen upptäcker jag till min förskräckelse hur han blöder på rumpan, rygg och svans. Tydligen hade Calle inte alls tyckt om Matti idag och attackerat/jagat Matti för han blödde fortfarande ur vissa av såren. Så Matti kommer gå några dagar ensam innan han får en ny hagkompis och vara ute lite kortare dagar, så får se om han hinner bli så apatisk han brukar bli utan hagkompis? Fast det kan ju hända han tycker det bara är skönt nu några dagar om Calle varit så där dum mot honom i hagen de senaste veckorna och speciellt igår?
 
Två av såren va där schabraket kommer och jag velade fram och tillbaka om jag skulle delta eller inte då han ömmade i vissa av såren, men efter att Matti fått vila i boxen valde jag att delta och avbryta om Matti inte kändes okej när jag ändå betalat och sådant för lektionen. Tur var väl att jag valde att delta, för Matti kändes riktigt trevlig. Stundvis kändes han tung på hand, men jag är ju fullt medveten han känns så p.g.a. min ostadiga sits.
 
Det var väldigt basic saker som vi sysslade med. Svänga på volt med ytter skänkel. Kolla att hästen är framför skänkeln både vid framridining och samling. Men det bit som kändes bäst var ju helt klart galoppen. De steg jag fick bra där kändes Matti för första gången stor att rida, och det hade även de på åskådarbänken noterat eftersom de kommenterade just galoppen åt mig efteråt att han blir så fin när han faktiskt bär upp sig. Så nu gäller det för mig att stärka upp min övre rygg så jag kan sitta bättre och stadigare, för utan min styrka kommer inte Matti ännu heller orka bära upp sig i galoppen då den är svag fortfarande för honom.
 
Så summa av kardemumma är att jag är nöjd. Igår red jag i samma grupp som Tina, men väljer nog nästa gång att spara ihop pengar så jag kan ta en privatlektion så jag får ut maximalt ut av pengarna när jag behöver så mycket hjälp med Mattis träning ännu av tränarna i varje steg!
 
Alla bilder under har snälla Sophia fotat!! Tack snälla rara du för dokumentering av lektionen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo