Endorfiner och i extas!

2015-04-03 @ 19:30:16
Jag har haft en sådan lång svacka inom ridningen och bloggtorkan har därför uppstått, men nu minns jag varför jag tyckte så om att blogga förra året, för det var så förbannat rolgit att rida!! Nu är känslan tillbaka!
 
Idag red jag första ordentliga passet sedan Mattis vaccinering och vilket lyckorus!! Förra veckan egoboost till Matti har verkligen gjort sitt! Vilken ridkänsla, vilken häst och vilket ridpass!! JAg red kanske bara 35-40 min eftersom det varit en paus från ordentliga ridpass igen Men redan från början var Matti med på noterna. Han ville fram, han villa samla sig han ville kämpa för mig. Jag fick till sist bara försöka tänka på att sitta rak i ryggen kämpa med mina fötter att få dem så stilla som möjligt och att låta handen vara med och inte hålla emot för mycket, för det var just det jag fick göra idag, hålla emot så inte Matti skulle springa iväg med mig, för han var så på gång idag!
 
Jag gjorde egentligen bara övergångar från skritt till  halt, från skritt till trav och trav till skritt och från trav till galopp och galopp till trav. Red ganska mycket till vänster eftersom det är Mattis svagare varv och DÄR kändes han riktigt fin på slutet! Viss kommer Mattis svaga sidor fram nu när vi samlar på detta sätt och rider till oss ordentligt, men det är bara att kämpa vidare. 
 
Mattis svaga sida är fortfarande att han lätt slänger rumpan in då det blir för tungt, men vi tog korta etapper allt idag igen och massor av klappar och beröm när han gjorde en gång rätt och byggde på därifrån. I sluttraven på lång tygel klappade jag om honom som alltid på båda sidorna av halsen och man kände hur stolt Matti var över sig själv då han ökade glatt traven, öronen spetsade framåt och frustade förnöjt!
 
YES, he is back!! Hoppas det här stannar nu så jag kan glömme dessa månader vi har bakom oss med motivationsbrist och allt elände!
 
Världens bästa kille idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo