Ridlektionen, bildbomb

2015-04-06 @ 18:06:08
 
 
Nå nu! Hade en riktigt super träning för Lena Lahti nu igen. Hon har ett pedagogiskt sätt som passar mig ypperligt. Fan-anamma och humor, byggstenar som gör att jag orkar kämpa det sista. Dagen till ära öppnade jag äntligen paketet med benlidnorna och botsen som legat och väntat på ett speciellt tillfälle i skåpet (tänkt just för träningar). Alltså vilken snygging Matti blev i dem! Min fina häst!
 
 
 
 
 
 
 
Vi fokuserade på samling och framåtbjudning idag och på att kunna förflytta bogarna. Ganska grundrinding men en vxel högre gällande samligen på Matti än tidigare. Lena har hjälpt mig och Matti under alla år han varit hos mig, och Lena hjälpte mig tidigare på andra hästar också så hon vet mina svagheter och styrkor och vågar ropa på mig lite vilket är precis det jag behöver för att jag ska pusha det där lilla extra!
 
Det roliga med lektionen var att redan efter 10 minuter av passet få höra kommentaren att Matti aldrig varit så här fin redan i början av passet, och att hans trav han utvecklats till det bättre sedan hon såg oss senast! Jag som har ganska dåligt självförtroende i ridningen mår så bra av att få höra sådant här, då jag fick höra innan jag köpte Matti att han inte hade så fina gångarter och inte så "häv" om man säger som så. Visst menade ingen något illa när de sade sådant, men att därför höra att jag förbättrat hans gångarter då vi lär varandra känns så uppmuntrande och bra!
 
 
 
 
 
Vi lade som sagt in en extra växel för att pusha Matti över sin bekvämlighetsgräns i arbetet så att han utvecklas och det var mycket jobb i galoppen med att få ordentliga bärande och luftiga galoppsteg, men det kom några enstaka här och där och som ni ser på bilderna ovan ganska så rejält luftiga när han väl passade på, haha. Sötisen min!
 
Matti hade bättre åt vänster idag i galoppen än höger som funkade bättre senast, men det noterades även när Lena stretchade mina ben att mitt högra ben är betydligt mera fast än mitt vänstra, så klart som korvspad att det noteras på att hästen har olika stykror i varven då med mig på ryggen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Matti blev riktigt fin i galoppen stundvis och i avslutade med samling i sakta tempo följt av tempoväxling. Det gick helt okej och det var så rolgit när man kände hur Matti vissa steg trampade så fint under sig i hörnet och det blev ett helt annat gung i ryggen och man kände hur han väntade i stegen för att få kommando av mig vart han skulle lägga dem. DEN känslan har jag inte åstadkommit själv ännu i traven. Det var förvisso inte många sådana fina steg men de som kom kände man så bra så jag vet bättre nu vad jag ska eftersträva. 
 
Det kluriga med Matti är bara det att du ska vara så smart som ryttare, du får inte göra samma sak för mycket för han tröttnar så fort och det låser sig lätt i skallen på honom så han rör sig knappt framåt om man samlar och spelar på det kortet mycket. Dagens uppvärmninge bestod därför mest av framåt ridning och jag tror det var det som gjorde att han var så bra från början redan, för senaste ritt kändes han lite låst och ville inte röra sig framåt till en början och var ganska styv, men inte idag. Idag var han super trevlig att rida!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mitt största problem är mina förbannade ben. De vill bara inte hållas stilla. En teori som uppstod idag är att mitt baklår är för spännt och höftböjaren måste stretchas och höften. Så det är min latläxa nu att försöka stretcha varje dag och se om det påverkar ridningen. Matti har ju nu blivit mera framåt och jag måste därför lära mig sitta stilla så han hålls gald och framåt. 
 
En ny utmaning jag också måste fort få bort är att INTE dra helst i misstag handen bakåt då jag rider Matti eftersom han är så känslig. Idag var Lena på mig en del gällande just detta vilket är bra, för när vi inte har några speglar ännu i manegen så noterar man inte själv detta så man borde ju egentligen rida varje vecka lektion för att försöka hålla sådana här dumma ovanor borta. Dels så tror jag det kommer som en reflex fortfarande från mig att min hand lite är för emot då jag inte riktigt vet hur jag ska rida till honom nu när han är framåt så handbromsen lämnar på i misstag, hehe.
 
 
 
 
 
Matti var riktigt nöjd efter passet och det var jag också! Tack snälla Lena igen för en givande ridlektion!

Kommentarer
Postat av: Neapocalypse och tinkerhästen Clooney ~♥

Åh vad härligt! Själv ska jag ha ridlektion på torsdag, var jättelänge sen sist! (fy och skam på mig!)

2015-04-07 @ 11:50:45 / URL: http://neapocalypse.se
Postat av: Malin

Alltså wow, vilket supersnyggt ekipage ni är! BRA jobbat Annu & Matti!

Svar: TACK snälla Malin!! <3
Annu Åkers

2015-04-08 @ 23:00:58 / URL: http://enhundradelssekund.blogspot.com
Postat av: AnnaK

Men vilken uppförsbacke på de första galoppbilderna!

2015-04-09 @ 16:38:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo