30 min dressyr

2015-07-09 @ 20:55:00
Det blev varken ridlektion eller terräng som planerat. Matti hade trampat av sig en sko så ridlektionen blev inhiberad men som tur kunde min fantatiska hovslagare komma ut redan på eftermiddagen så MAtti fick påslagen sin sko och kunde motioneras på kvällen. Men så regnade det på kvällen så varken jag eller Johanna kände oss särskilt taggade på en terrängrunda. 
 
Så istället blev det 30 min dressyr i manegen. Jag provade rida med mitt andra träns (med mexikansk nosgrimma) och egg bett, men jag tyckte det inte funkade lika bra. Eftersom det är lite tjockare biter Matti gärna fast i det mera än i det "vanliga" tredelade. Så jag började med att jogga honom ca 5 min på längre hals och sedan kortade jag upp honom och märkte han var ganska emot idag, och inte alls mjuk och mysig, så jag började ganska fort i galopp på lång och rund form och kortade upp honom efter en stund.
 
Efter galoppen var Matti som han är då han är en fröjd att rida. Lite bakom skänkeln idag, men riktigt mjuk och mysig. Vi gjorde i slutet av passet skänkelvikningar från hörn till hörn och det gick riktigt bra tycket jag med tanke på att vi inte gjort det förr tror jag? I höger gick det hur enkelt som helst, medan hans ojämnhet kom fram i vänster galopp. Men han kämpade på bra, och efter sista bra skänkelvikningen i galopp travade jag av och tog avskrittningen i terrängen.
 
I morgon blir det ridlektion, finally!! Jag och Matilda böt dag så jag äntligen skulle få ta en ridlektion för Lena, som jag längtat och saknat dem! Känns som det kanske är just precis det jag behöver, någon som ropar lite på mig, på ett motiverande sätt!
 
 
Han är så fin min den där heffaklumpen! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo