Jag har sådan tur!

2015-07-08 @ 09:28:35
Igår sade jag det högt igen, att jag har sådan tur som har Matilda som hjälper till med Matti nu när min tid inte räcker till. Matti hålls till min glädje lika glad coh sammarbetsvillig, och jag behöver inte känna att jag måste börja om och "reda upp" något efter att någon annan har ridit (som jag förstått är ganska vanligt när man har medryttare). 
 
Eftersom Matilda hjälper mig och Matti har jag faktiskt försökt anpassa mig så HON ska få ut mest av sin ridning och inte känna hon inte får ut något av att hjäpa till. Har hon kört hårt på sina dagar tar jag det lugnare med Matti på mina. Men igår satte jag mig upp på ryggen och red ett roligt dressyrpass då det passade in i träningsschemat.  Vi har äntligen fått speglar till manegen och ridbottnen utjämnad så det var så roligt att rida då man genast kunde korrigera sig i spegeln! Matti var lika possitiv som vanligt att rida och man märker han fått bättre styrka och jag sämre, för i slutet av passet var vi båda nog svettiga men jag var trött och Matti skulle lätt ha kunnat fortsätta 30 min till!!
 
I början av passet fokuserade jag inte så mycket på något, red och kände lite hur han var, sedan började jag fokusera på övergångar från halt till galopp, skritt till galopp, trav till galopp och galopp ner till trav och skritt. Ibland gick det super och ibland belv det lite slarvigt när jag inte orkade sitta till ordentligt. Speglarna var här till mycket hjälp då jag genast såg om jag blev för dålig med handen och omedvetet börjat hålla emot för mycket. Tack vare Mattis färger vid mulen och form gör att det syns GENSAST på långthåll om han ligge rpå bättet då han är så känslig om sin mun och öppnar den genast om man tar i för mycket med tygeln och mungipan blir som en surgubbe (fast de blir det ju på alla hästar, men det sysns så bra på Matti p.g.a. hans färg). Så när jag började korrigera mig själv allt mer i slutet så var Matti helt fantastiskt rolig att rida, han bara sig mycket bättre och förflyttade sig fint i öppnor på volten i trav o galopp. Vänster galopp har alltid gått att samla upp lättare än höger, men nu fick vi till högergaloppen också några steg, dock inte fullt lika lätt som till vänster, men bättre än tidigare!!
 
Jag längtar så tills i morgon då jag får åka ut igen och rida. Idag har Matilda ridit lite i terräng och hoppat med Matti så i morgon passar det perfekt att jag och min goa vän Johanna rider ut och provar en ny terrängrunda jag sett från vägen. Tyvärr måste man rida längst cykelbanan en bit innan man slipper in i djungelskogen, men vi får se hur det går! Matti är ju trafiksäker så det är ju inga problem på det sättet!! :)
 
 
Simply the best <3

Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Så fin!

2015-07-08 @ 12:56:36 / URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: Neapocalypse och tinkerhästen Clooney

Halt till galopp, jäklar vilken häst du har! :D

Svar: De är inte helt korrekta o ordentliga lyft alla gånger, men alla måste börja någonstans 😊
Annu Åkers

2015-07-08 @ 13:46:24 / URL: http://neapocalypse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo