Underbara häst!

2015-03-10 @ 11:57:00
Shit vad mycket program det varit på mina lediga dagar från jobbet nu. I Lördags så jobbade jag på stallet från 7-15 och jag var helt trött i kroppen efter stallet så det var ju helt perfekt att Matilda kom igen och red Matti. I lördags blåste det riktigt stormaktigt här i Vasa och det var inte många från stallet som red den dagen, men Matilda var tapper hon och hade bestämt sig för at provrida Matti ytterligare en gång.
 
Jag själv skulle nog inte velat rida i det vädret för manegens väggar bara skakade och utanför manegen flög saker omkring och plåt som lämnat över fån då manegen byggdes hade börja flyga omkring så det lät som om det vore plåten från själva manegen som lossnat, SÅ mycket ljud hade det. Så ni kan ju säkert räkna ut att Matti var ganska på tårna och vaje gång det härjade till ordentligt där ute blev han rädd, så denna stackars häst var helt genomsvettig när ridpasset på 40 min var slut då han stressat så av alla intryck.
 
Men Matilda klarade av allt helt super! Hon pratade lugnande med Matti och fortsatte rida trots hans break downs. Men stormen tog bara mer o mer fart så till sist så beslöt hon för att få Matti lite avslappnad så slutar de för dagen, för det lät inte alls mysigt där ute. Men det var ju bra på det sättet att jag fick se hur Matilda klarade av Matti när han är som svårast och Matilda fick prova på det när jag var på plats. Matilda klarade av Matti nästan bättre än mig då han låser sig då hon verkar var så orädd. Så jag lyfter på hatten och känner inte alls någon oro ifall Matilda nu bestämmer sig för att börja hyra Matti.
 
 
Bilden lånad av Matilda från då hon red Matti i busvädret
 
 
Igår där emot var det inget busväder, tvärtom. Solen sken in genom manegen så man behövde ingen belysning, och det var riktigt varmt och skönt i manegen. Matti arbetade riktigt fint och efter uppvämrningen började han stundvis bära sig så mycket bättre att man bara log där man satt och red. Han lyssnade så fint och skänkelvikningarna i trav och öppnorna i galoppen bara flöt på. Så rolig känsla när den där kommunikationen mellan Matti och mig funkar, för då är Matti bara så rolig att rida och han känns som smör i handen och det räcker med att du flyttar lite vikten eller sitsbenen så flyter han fram sidvärtes. Aah, så härlig känsla!!
 
Idag får Matti vara ledig och i morgon ska jag longera honom så han får busa av sig och på torsdag så ska Matilda på hopplektion med Matti för att känna på honom där. Då tar jag kameran emd så det äntligen börjar komma lite bättre bilder hit till bloggen, för jag har varit allt för lat med det och kommit ur form med fotandet. Men ska försöka bättra mig så jag själv kan följa med utvecklingen vi gör.!
 
 

Kommentarer
Postat av: Matilda

Så fin häst!

2015-03-10 @ 19:29:17 / URL: http://skogsrusset.se
Postat av: elin stridh

fin! :D

2015-03-10 @ 21:47:24 / URL: http://elincecilia.com/
Postat av: Victoria

Härlig häst du ser ut att ha! :-)

Svar: han är verkligen toppen!! <3
Annu Åkers

2015-04-03 @ 21:44:55 / URL: http://rideon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo